Lysets længde

Jeg var så heldig at få til opgave at illustrere Arne Andreasens ny CD-bog “Lysets længde”. Det var her i foråret, hvor jeg var optaget af den engelske maler Lewis Noble og hans udendørs akrylskitser. Lewis Noble bruger vandopløselig blyant og akryl på tegnepapir. Han beskærer skitserne, når han kommer hjem og bruger stumperne til collage. Det bliver billeder med liv og dynamik. Lewis Noble blander akrylfarverne oppe på billedet.

Jeg tog det samme grej med på sommerferie ved Vesterhavet, men blandede nu mine farver på en palet. Jeg havde lyst til at bruge samme teknik til illustrationerne til Arnes bog.

Arnes musik fik jeg som mp3-filer. Jeg vil sige at musik er abstrakt. Ofte omsætter malere musik til farver. Farverne som gengiver stemninger. Arnes værk har form som en messe. Messen skifter stemning undervejs. KYRIE vil ofte indeholder mørke toner. HALLELUJA går mod det lyse. GLORIA opfatter jeg som en lovprisning med større ro. Jeg satte musikken i ørerne og lod nogle speedmarkerne køre på papiret.

Arnes popmesse er ikke kun stemningsskift. “Lysets længde” handler om noget. Det er virkeligheden, der mødes med evangeliet. Arnes medfølgende poesi og sort/hvide fotos repræsenterer virkeligheden. Mine illustrationer har lagt mere distance til det konkrete. Jeg taler med farver, form og kendte symboler fra krop, landskab og kristendom.

Det var godt vejr i sommerferien og dejligt at stå ude med billederne spredt på græsset. Originalerne er til salg.