Udstillingstekst til Sabro Kunstforening

Naturen er generøs og en kilde til glæde. Jeg nyder at være ude og opleve den med blyant eller pensel i hånden. Det driver mit maleri i retning af naturalisme. Jeg stritter imod det bedste jeg har lært, for mit mål er ikke at det ligner, men at være helt ude ved motivet i sansningen. Billedet skal have både symbolsk og abstrakt værdi. Som Preben Hornung sagde: Det er det, man ikke kan se hvad er, der er kunst.

Jeg vil gerne udtrykke, at naturoplevelsen er dyb og i sidste ende religiøs. I keltisk kristendom regnes naturen for Guds store bog. Der læser vi om skaberens generøsitet, men også om tilværelsens hårde vilkår. Billeder af det sidste er knap så populære. Det sker jeg bygger et billede på et bibelsk motiv. Det er ikke let at lave et gyldigt maleri med et bibelsk motiv. Jeg øver mig. Natur, sansning og abstrakte værdier kommer til at spille en stor rolle også her. Hvordan det kan gøres så jeg i Scuola de san Rocco i Venedig, hvor Tintoretto har malet en serie religiøse billeder, hvor også stalden, hulen, salen og landskabet fylder godt. Han har nok også været ledt i den retning af formatet: Hvordan skal man ellers få dækket en hel væg ?